ÁSZF – Általános Szerződési Feltételek

1. Szolgáltató adatai:

Név: Pintér Attila György ev.

Székhely: 3794 Ziliz, Kossuth út 13.

Levelezési cím: 3794 Ziliz, Kossuth út 13.

Termék visszaküldési cím: 3794 Ziliz, Kossuth út 17.

Elektronikus levelezési cím: info [kukac] retro-konzol.hu

Nyilvántartási szám: 56255337

Adószám: 57610894-1-25

Bankszámlaszám: 107000866996757151100005 CIB Bank Zrt.

A szerződés nyelve: magyar

Nyilvántartásba vevő hatóság: NEMZETI ADÓ- ÉS VÁMHIVATAL Központi Irányítása

A tárhely-Szolgáltató adatai: forpsi.hu, info [kukac] forpsi.hu, (+36) 1 610 5506

2. Alapvető rendelkezések:

A jelen Szabályzatban nem szabályozott kérdésekre, valamint jelen Szabályzat értelmezésére a magyar jog az irányadó, különös tekintettel a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény („Ptk.”) és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. (Elker. tv.) törvény, valamint a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet vonatkozó rendelkezéseire. A vonatkozó jogszabályok kötelező rendelkezései a felekre külön kikötés nélkül is irányadók.

A jelen Szabályzat 2022.01.01. napjától hatályos és visszavonásig hatályban marad. A Szolgáltató jogosult a jelen ÁSZF-et bármikor, egyoldalúan módosítani. A módosított rendelkezések a hatályba lépést követően leadott megrendelésekre alkalmazandók. A Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy bármikor, bármilyen változtatást, javítást hajtson végre a www.retro-konzol.hu weboldalon, előzetes figyelmeztetés nélkül. A felhasználók a weboldal használatával elfogadják, hogy rájuk nézve a weboldal használatával kapcsolatos valamennyi szabályozás automatikusan érvényes lesz.

A Felhasználó, amennyiben belép a www.retro-konzol.hu weboldalra, vagy annak tartalmát bármilyen módon olvassa – akkor is, ha nem regisztrált felhasználó, az ezen ÁSZF-ben foglaltakat magára nézve kötelező érvényűnek ismeri el. Amennyiben a Felhasználó nem fogadja el a feltételeket, nem jogosult a weboldal tartalmának megtekintésére.

Szerzői jogok: A Szolgáltató fenntart magának minden jogot a weboldal, annak bármely részlete és az azon megjelenő tartalmak, valamint a weboldal terjesztésének tekintetében. A weboldalon megjelenő tartalmak, képek, adatbázisok stb. a Szolgáltató tulajdona. Ezen tartalmak bármely részletének felhasználása, letöltése, tárolása, feldolgozása és/vagy értékesítése a Szolgáltató írásos hozzájárulása nélkül tilos.

3. Vásárlás a webáruházból

Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre:

Használt szórakoztató elektronikai és számítástechnikai készülékek, ehhez kapcsolódó kiegészítők, alkatrészek, valamint használt játékszoftverek, egyéb kiegészítők, célszerszámok.

A Szolgáltató által a webáruházban forgalmazott termékek mindegyike tesztelt és működőképes, amelyek az előbbi kritériumok valamelyikének nem felelnek meg azt minden esetben a Szolgáltató feltünteti a termék leírásában.

A megjelenített termékeket csak online lehet megvásárolni. A termékek tartalmazzák a csomagolási díjat, de a szállítás külön a rendelést megelőzően fel van tüntetve különböző opciókkal.

A Szolgáltató részletesen feltünteti a termék nevét, leírását és a termékekről fotót jelenít meg. A fotózási fényviszonyokból adódóan a webáruházban látható termékek színe némely esetben a valóságban eltérhet a fotókon látottaktól. A kamera vakuja és a megvilágításhoz használt fények némely esetben nagyon kiemelik a különböző textúrákat és karcokat melyek a valóságban alig láthatóak. Bizonyos esetekben a képek illusztrációként szerepelhetnek.

A szabad szemmel látható hibák, sérülések, színeltérések mindegyikét a Szolgáltató igyekszik feltüntetni az adott termék melletti leírásban amennyiben azok a termékről készült fotókon nem láthatóak.

Amennyiben a webshopban bizonyos termékeknél akciós ár kerül bevezetésre, azok visszavonásig vagy az adott termék alatt feltüntetett raktárkészlet erejéig érvényesek. A Szolgáltató felhívja a figyelmet arra, hogy a webáruház valamennyi terméke limitált darabszámban áll rendelkezésre. Szolgáltató teljes körűen tájékoztatja a Felhasználókat az akció időtartamáról.

4. Regisztráció és vásárlás

A Felhasználó a weboldalon történő regisztrációjával/vásárlásával kijelenti, hogy jelen ÁSZF, és a weboldalon közzétett Adatkezelési tájékoztató feltételeit megismerte és elfogadja, az adatkezelésekhez hozzájárul.

A Felhasználó a vásárlás/regisztráció során köteles a saját, valós adatait megadni. A vásárlás/regisztráció során megadott valótlan, vagy más személyhez köthető adatok esetén a létrejövő elektronikus szerződés semmis. Szolgáltató kizárja felelősségét, amennyiben a Felhasználó más nevében, más személy adataival veszi igénybe szolgáltatásait.

A Szolgáltatót a Felhasználó által tévesen és/vagy pontatlanul megadott adatokra visszavezethető szállítási késedelemért, illetve egyéb problémáért, hibáért semminemű felelősség nem terheli.

A Szolgáltatót nem terheli felelősség az abból adódó károkért, ha Felhasználó a jelszavát elfelejti, vagy az illetéktelenek számára bármely nem a Szolgáltatónak felróható okból hozzáférhetővé válik.

5. Rendelés menete

A Felhasználó a regisztrációját követően bejelentkezik a webshopba és megkezdi a vásárlást.

A Felhasználó a megvásárolni kívánt termék(ek) darabszámát beállítja.

A Felhasználó kosárba helyezi a kiválasztott termékeket. A Felhasználó bármikor megtekintheti a kosár tartalmát a „kosár” ikonra kattintva.

Ha nem szeretne további terméket vásárolni, ellenőrzi a megvásárolni kívánt termék darabszámát. A „törlés – X” ikonra kattintva törölheti a kosár tartalmát. Mennyiség véglegesítéséhez a „frissítés/kosár frissítése” ikonra kattint a Felhasználó.

A Felhasználó a ”Tovább a pénztárhoz” gombra kattintva ellenőrizni és véglegesíteni tudja a számlázási és szállítási adatokat.

A Felhasználó a „Tovább a pénztárhoz” gombra kattintva megadhatja a szállítási címet (amennyiben az eltér a regisztrációban megadottól), majd a szállítási/fizetési módot, melynek típusai a következők:

Fizetési módok:

Online, bankkártyával: Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el.

A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.

Szállítási költség:

A szállítási költségekről a szállítás menüpontban tájékozódhat, amely elválaszthatatlan része jelen szerződésnek, továbbá a tranzakció rögzítése során a tranzakció egyik eleme a szállítási díj. 

Amennyiben a webshopban hiba vagy hiányosság lép fel a termékeknél vagy az áraknál, a Szolgáltató fenntartja a jogot a korrekcióra. Ilyen esetben a hiba felismerése illetve módosítása után azonnal tájékoztatjuk a Felhasználót az új adatokról. A Felhasználó ezt követően még egyszer megerősítheti a megrendelést, vagy elállhat a szerződéstől.

A fizetendő végösszeg a megrendelés összesítése és visszaigazoló e-mail alapján minden költséget tartalmaz. A Felhasználó a véglegesített és kifizetett rendeléséről a számlát a regisztrációkor megadott e-mail címére elektronikusan kapja meg. Papíralapú számla nem kerül kiállításra. A Felhasználó köteles a csomagot kézbesítéskor a futár előtt megvizsgálni, és a termékeken, csomagoláson észlelt esetleges sérülés esetén köteles jegyzőkönyv felvételét kérni, sérülés esetén a csomagot nem köteles átvenni. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt a Szolgáltató nem fogad el! A csomagok kézbesítése általában munkanapokon történik 8-17 óra közötti időszakban.

Az adatok megadását követően a Felhasználó a ”Megrendelés elküldése” gombra kattintva tudja elküldeni megrendelését, előtte azonban még egyszer ellenőrizheti a megadott adatokat, illetve megjegyzést is küldhet a megrendelésével kapcsolatban.

A termékek kézbesítése harmadik félen keresztül történik, ezért a kézbesítéssel kapcsolatos kéréseket, megjegyzéseket nem áll módunkban teljesíteni.

Adatbeviteli hibák javítása: A Felhasználó a megrendelési folyamat lezárása előtt minden esetben vissza tud lépni az előző fázisba, ahol javítani tudja a bevitt adatokat.

Amennyiben a Felhasználó meggyőződött arról, hogy adatai helyesen szerepelnek, úgy a „Megrendelés” gombra kattintva zárhatja le megrendelését.

A Felhasználó e-mailben a megrendelés elküldését követően automata visszaigazolást kap, kérjük erre az e-mailre ne válaszoljon! Amennyiben a visszaigazolást követően további kérése van a Kapcsolat menüpont alatt talál további elérhetőséget.

Ha a Felhasználó megrendelésének elküldésétől számított legkésőbb 48 órán belül a visszaigazoló e-mail a Felhasználóhoz nem érkezik meg, akkor a Felhasználó az ajánlati kötöttség vagy szerződéses kötelezettség alól mentesül. A megrendelés és annak visszaigazolása akkor tekintendő a Szolgáltató illetve a Felhasználóhoz megérkezettnek, amikor az számára hozzáférhetővé válik. A Szolgáltató kizárja a visszaigazolási felelősségét, ha a visszaigazolás azért nem érkezik meg időben, mert a Felhasználó rossz e-mail címet adott meg regisztrációja során, vagy a fiókjához tartozó tárhely telítettsége miatt nem tud üzenetet fogadni.

A Felhasználó tudomásul veszi, hogy az előző pontban taglalt visszaigazolás csupán automata visszaigazolás, az szerződést nem keletkeztet. A szerződés akkor jön létre, amikor a Szolgáltató az előző pontban megnevezett automata visszaigazolást követően egy újabb e-mailben értesíti a Felhasználót a megrendelés részleteiről és várható teljesítéséről.  A honlapon közölt információk nem minősülnek a Szolgáltató részéről szerződés megkötésére vonatkozó ajánlatnak. A jelen ÁSZF hatálya alá tartozó megrendelések esetén a Felhasználó minősül ajánlattevőnek.

A megrendelt termék(ek)et a Szolgáltató a vételár beérkezését követően legkésőbb 3 munkanapon belül átadja a kiszállítást végző külsős cég részére, amely megkezdi a rendelés kiszállítását.

6. Szállítás

A szállítással kapcsolatos információkról a szállítás oldalon tájékozódhat.

7. Elállás joga

Az Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU számú irányelvének, továbbá a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet szabályozása értelmében a Fogyasztó a megrendelt termék kézhezvételétől számított 14 napon belül indokolás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket (tartozékaival együtt). Jelen tájékoztató hiányában jogosult a Fogyasztó 1 év elteltéig gyakorolni az elállási jogát.

Az elállási jog gyakorlására nyitva álló idő attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen a Fogyasztó, vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy a terméket átveszi.

A Fogyasztó a szerződés megkötésének napja, és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolhatja elállási jogát.

A Szolgáltató követelheti a nem rendeltetésszerű használatból adódó anyagi kár megtérítését.

A Fogyasztó nem élhet az elállási jogával a lezárt csomagolású hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépes vagy szórakoztatóelektronikai játékszoftver/hardver példányának adásvétele tekintetében akkor, ha az átadást követően a fogyasztó a termék lezárt csomagolását vagy a biztonsági matricával ellátott részét felbontotta/megsértette.

Amennyiben a rendelt vagy kiegészítő terméken (pl.: A/V kábel) a Szolgáltató által biztonsági matrica került elhelyezésre, annak eltávolítása vagy megsértése esetén az elállási jog nem érvényesíthető. 

Az elállás joga az adott rendelés egészére vonatkozik, a rendelésben lévő termékekre külön-külön nem érvényesíthető.

A Szolgáltató a termék(ek) vissza érkezését/vagy az elállási nyilatkozat megérkezését követően a fenti jogszabályok értelmében haladéktalanul, de legkésőbb 30 napon belül visszatéríti a termék(ek) vételárát a Fogyasztó részére. Kivételt képez ez alól a már igénybe vett szállítás költsége, amennyiben a csomag már át lett adva a kézbesítő/futárszolgálat részére.

A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmaz a Szolgáltató, kivéve, ha Fogyasztó más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Fogyasztót semmilyen többletköltség nem terheli.

A Fogyasztó köteles az árukat (tartozékaival együtt) indokolatlan késedelem nélkül, de a szerződéstől való elállására vonatkozó értesítés a Szolgáltató részére történő megküldésétől számított 14 napnál semmiféleképpen sem később visszaküldeni. 

A Fogyasztónak írásban történő elállás esetén elegendő az elállási nyilatkozatot megküldenie 14 napon belül. A Szolgáltató az online, e-mail útján történő jelzés alkalmával az email (üzenet) küldésének idejét veszi figyelembe.

Fogyasztó akkor tartja be a határidőt, ha a 14 napos időszak letelte előtt visszaküldi, vagy átadja a termék(eke)t.

A Fogyasztó kizárólag akkor vonható felelősségre az árukban bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az az áruk jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükségestől eltérő kezelés miatt következett be.

A visszatérítést a Szolgáltató mindaddig visszatarthatja, amíg vissza nem kapta az áru(ka)t, vagy a Fogyasztó bizonyítékot nem szolgáltatott arra vonatkozóan, hogy azokat visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni.

Amennyiben a Fogyasztó élni szeretne elállási jogával, annak jelzését megteheti a Szolgáltató elektronikus elérhetőségeinek valamelyikén írásban a következő elállási nyilatkozat kitöltésével. A megrendelt terméket postai úton, vagy futárszolgálat segítségével juttathatja vissza a Fogyasztó a Szolgáltató részére.

A Fogyasztónak kiemelten ügyelnie kell a termék rendeltetésszerű használatára, ugyanis a nem rendeltetésszerű használatából eredő károknak megtérítése a Fogyasztót terheli!

A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet itt érhető el.

Az Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU számú irányelve itt érhető el.

Fogyasztó egyéb panaszával is megkeresheti a Szolgáltatót a Kapcsolat menüpont alatt található elérhetőségeken.

Az elállási jog csak a Polgári Törvénykönyv szerinti fogyasztónak minősülő Felhasználókat illeti meg.

Az elállási jog nem illeti meg a vállalkozást, azaz az olyan személyt, aki a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körében jár el.

8. Elállási jog gyakorlásának menete:

Amennyiben a Fogyasztó élni kíván az elállási joggal, úgy köteles az elállási szándékát a Szolgáltató elektronikus elérhetőségein jelezni, melyet a Kapcsolat menüpont alatt talál. 

A Fogyasztó határidőben gyakorolja elállási jogát, amennyiben a termék kézhezvételétől számított 14. nap lejárta előtt elküldi elállási nyilatkozatát. Írásban történő elállás esetén elég csak az elállási nyilatkozatot elküldeni 14 napon belül. Online, e-mail útján történő jelzés alkalmával  a Szolgáltató az e-mail (üzenet) küldésének idejét veszi figyelembe.

A Fogyasztó elállás esetén köteles a megrendelt terméket a Szolgáltató címére késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszajuttatni. Elállás esetén a Fogyasztó köteles, a termékek biztonságát, sérülésmentességét megfelelően biztosító csomagolásban (legalább olyan csomagolásban, amelyben az a Fogyasztó részére kézbesítve lett) a Szolgáltató által megjelölt módon visszaküldeni a Szolgáltató részére a kérdéses termékeket. 

A Szolgáltató az elállási nyilatkozat megérkezését valamint a termék vissza érkezését követően a fenti jogszabályok értelmében haladéktalanul, de legkésőbb 30 napon belül visszatéríti a termék(ek) vételárát a Fogyasztó részére. Kivételt képez ez alól a megrendelést követő már igénybe vett szállítás költsége, amennyiben a csomag már át lett adva a kézbesítő/futárszolgálat részére.

A vételár visszatérítésének feltétele, hogy a fenti határidőn belül a visszaküldött termékeket a Szolgáltató sértetlen állapotban megkapja. 

Több termék adásvételekor, amennyiben az egyes termékek szállítása eltérő időpontban történik, úgy az utoljára szolgáltatott termék, illetve több tételből vagy darabból álló termék esetén az utoljára kézbesített tételnek vagy darab kézhezvételtől számított 14 napon belül élhet a Felhasználó az elállási joggal.

A visszaküldött csomag a Szolgáltatóhoz történő beérkezését követően videókamerával rögzítésre kerül annak kibontása, illetve a visszaküldött termék(ek) megvizsgálása. Erre az esetleges későbbiekben történő félreértések elkerülése végett van szükség, például, ha a visszaküldött termék sérült vagy hiányos volt. Az elkészült felvételt az általános elévülési idő bekövetkezéséig tároljuk és abból csak Hatóságok és igénye szerint – a költségek vállalása esetén – a Felhasználó részére adunk másolatot. 

A Szolgáltató követelheti a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó további használatból/rongálásból eredő értékcsökkenés megtérítését. Abban az esetben, ha a Felhasználó nem a Szolgáltató által megjelölt legkevésbé költséges és/vagy a szokásos fuvarozási módtól eltérő visszaküldési opciót választja, úgy a Szolgáltató az ebből adódó többletköltséget a Felhasználó részére nem köteles megtéríteni. Ilyen esetben a Szolgáltatónak a feltüntetett általános szállítási díjtételek erejéig áll fenn visszatérítési kötelezettsége. Az utánvéttel vagy portósan visszaküldött csomagot a Szolgáltatónak nem áll módjában átvenni.

9. Szavatosság

A szavatossági igény kizárólag abban az esetben érvényesithető, amennyiben a terméken illetve kiegészítőkön a Szolgáltató által elhelyezett egyedi biztonsági matrica sértetlen. A matrica sérülése, eltávolítása nyomot hagy, eredeti formájában nem helyezhető vissza.

A szavatossági igény érvényesítésekor a fogyasztó kötelessége a szerződés megkötésének bizonyítása (számlával és rendelési azonosítóval).

Nem teljesít hibásan a Szolgáltató abban az esetben, ha a Felhasználó a termék hibáját, sérüléseit a szerződéskötés időpontjában ismerte, vagy a hibát, sérülést a szerződéskötés időpontjában ismernie kellett.

A Szolgáltató nem vállal felelősséget a nem rendeltetésszerű tárolásból és használatból adódó problémákért. A szavatossági igényre és annak teljesítésére a Polgári törvénykönyvnek a hibás teljesítésre vonatkozó rendelkezései az irányadók. (Ez megtalálható az Innovációs és Technológiai Minisztérium Fogyasztói Portál honlapján – https://fogyasztovedelem.kormany.hu/)

A Szolgáltató követelheti a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó további használatból/rongálásból eredő értékcsökkenés megtérítését. Abban az esetben, ha a Felhasználó nem a Szolgáltató által megjelölt legkevésbé költséges és/vagy a szokásos fuvarozási módtól eltérő visszaküldési opciót választja, úgy a Szolgáltató az ebből adódó többletköltséget a Felhasználó részére nem köteles megtéríteni. Ilyen esetben a Szolgáltatónak a feltüntetett általános szállítási díjtételek erejéig áll fenn visszatérítési kötelezettsége. Az utánvéttel vagy portósan visszaküldött csomagot a Szolgáltatónak nem áll módjában átvenni.

10. Jótállás, garancia

A webshopban forgalmazott termékek használt termékek. Némely esetben akár több tíz évesek lehetnek, így ebből kifolyólag a termékekre jótállást, garanciát nem vállal a Szolgáltató. 

11. Vegyes rendelkezések

Szolgáltató kötelezettsége teljesítéséhez közreműködőt jogosult igénybe venni. Ennek jogellenes magatartásáért teljes felelősséggel tartozik, úgy, mintha a jogellenes magatartást saját maga követte volna el.

Ha a jelen Szabályzat bármely része érvénytelenné, jogtalanná vagy érvényesíthetetlenné válik, az a fennmaradó részek érvényességét, jogszerűségét és érvényesíthetőségét nem érinti.

Amennyiben Szolgáltató a Szabályzat alapján megillető jogát nem gyakorolja, a joggyakorlás elmulasztása nem tekinthető az adott jogról való lemondásnak. Bármilyen jogról történő lemondás csak az erre vonatkozó kifejezett írásbeli nyilatkozat esetén érvényes. Az hogy a Szolgáltató egy alkalommal nem ragaszkodik szigorúan a Szabályzat valamely lényegi feltételéhez, vagy kikötéséhez nem jelenti azt, hogy lemond arról, hogy a későbbiekben ragaszkodjon az adott feltétel vagy kikötés szigorú betartásához.

Szolgáltató és Felhasználó vitás ügyeiket békés úton próbálják rendezni.

12. A Panaszkezelés rendje

A Szolgáltató célja, hogy minden megrendelést megfelelő minőségben, a Felhasználó teljes megelégedettsége mellett teljesítsen. Amennyiben a Felhasználónak mégis valamilyen panasza van a szerződéssel vagy annak teljesítésével kapcsolatban, úgy panaszát a fenti e-mail címen közölheti. A Szolgáltató a panaszról és az azzal kapcsolatos álláspontjáról haladéktalanul jegyzőkönyvet vesz fel, s annak egy másolati példányát átadja a vásárlónak.

Az írásbeli panaszokat a Szolgáltató 30 munkanapon belül megvizsgálja, megválaszolja és indokolja. Amennyiben válasszal nem ért egyet, úgy az alábbi felügyeleti szervekhez fordulhat:

Fogyasztói Portál – https://fogyasztovedelem.kormany.hu/

Gazdasági Versenyhivatal www.gvh.hu

Békéltető testületek (Elérhetőségei: www.fogyasztovedelem.kormany.hu „Hova Fordulhatok?” menüpont alatt

A panaszról felvett jegyzőkönyvet és a válasz másolati példányát a Szolgáltató öt évig megőrzi és azt, ha szükséges, az ellenőrző hatóságok kérésére bemutatja.